Anul 2020 a fost unul greu pentru toată lumea, fiecare având propriile motive. Cu toții putem să fim de acord că, pentru cei mici, a fost și mai dificil. Fără mersul la grădiniță, fără întâlnirile cu prietenii, lumea lor s-a schimbat brusc, înainte ca aceștia să își dea seama de ceea ce se întâmplă. În acest sens, un grup mic de oameni din Piatra Neamț s-a gândit să facă o faptă bună înainte de sărbătorile de iarnă. Acestea fiind spuse, sunteți invitați să pășiți în spatele „Poveștilor din Turn”.

Imagine din timpul filmărilor

A fost o dată ca niciodată

Pentru Simina Teodorescu, cei mici au fost mereu o sursă de speranță și de energie. Tocmai de aceea, scopul proiectului a fost să aducă „un plus de optimism, o culoare în viețile oamenilor”. Discuțiile au început încă din luna octombrie. Înainte de sărbători, a ajuns în discuție un alt proiect similar din trecut.

Ideea Poveștilor din Turn își are rădăcina în Reghin, la Casa te Cultură a tineretului „George Enescu”, (…) și se numea „Lumea basmului, cu Simina Cota”

Simina Teodorescu (ex Cota)

Apropierea sărbătorilor de iarnă i-a inspirat să filmeze o serie de povești cu această tematică. După un proces îndelungat de selecție și ordonare, au început filmările. Deși contextul nu a fost favorabil, procesul de creație a avut loc în condiții de siguranță, în studioul celor de la Turn TV.

Era o zi, sau două pe săptămână, în care replica era „Astăzi intrăm în lumea poveștilor!”. Întradevăr, intram în lumea poveștilor, o lume în care aș fi filmat ore întregi. Era ceva care nu aducea oboseală. La fiecare sfârșit de poveste toată frumusețea și toată căldura care se așternea punea foarte mult în umbră anul 2020.

Simina Teodorescu

Proiectul de suflet

Imagine preluată din timpul filmărilot

Această mini serie de povești de Crăciun a fost realizată fără sprijin material. Acesta este motivul principal pentru care Simina îl numește „proiect de suflet”. Totul a fost făcut din dragul celor patru oameni pentru lumea fără griji a copilăriei.

Prin ceea ce fac eu, încerc să audc în lumea copiilor (…) frumosul, să aduc bucuria, culoarea.

Simina Teodorescu

De la machiaj și păr, până la vestimentație și ordinea poveștilor, totul a fost planificat. Atmosfera trebuia să fie perfectă, și așa a și fost. Scopul tuturor din echipă a fost să transmită magia sărbătorilor de iarnă cât de bine se poate.

Fiecare copil se hrănește cu ceea ce îi pui în față până în momentul în care poate să își pună el singur.

Simina Teodorescu

Poveștile din Turn pot fi găsite pe canalul de Youtube al celor de la Turn TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *