https://unsplash.com/photos/p0ZvBVpW3KY
Sursa: Unsplash

Proiectul de lege prin care se dorea ca gratuitatea produselor de igienă feminină a fost implementat în luna noiembrie a anului 2020. Monica Lennon, cea care a propus proiectul, luptă împotriva fenomenului de „period poverty” încă din anul 2016.

„Period poverty” se referă la segmentul de populație cu venituri mici, încât nu își permite achiziționarea de tampoane și absorbante. Dintr-un eșantion de 2000 de persoane, 25% au făcut eforturi pentru achiziționarea produselor menstruale.

Acest proiect de lege își propune să distribuie produse de igienă feminină tuturor celor care au nevoie de ele. Totodată de dorește educarea și reducerea stigmei față de menstruație. Aproximtiv 70% din tinerele cu vârsta cuprinsă între 14 și 21 de ani au rețineri vizavi de acest subiect.

Sursa: Unsplash

Guvernul Scoției a acordat 5.2 milioane de lirepentru proiectul de lege. Din aceștia 0.5 milioane au ajuns la organizația FareShare. Acest ONG va livra absorbante și tampoane gospodăriilor cu venituri mici. În acest moment există o serie de localuri care au pus la dispoziție produse feminine din propie inițiativă.

Sursa: BBC News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *