Vilnius – Lituania

Din cauza tuturor problemelor legate de sănătate din acest an, capitalele europene și-au anulat evenimentele și târgurile din luna decembrie.  Însă fiecare capitală a încercat anul acesta să se întreacă în ornamente cât mai luminoase și exorbitante.

Anul acesta toată atenția se îndreaptă spre centrul vechi din Vilnius. Pe lângă toate ornamentele și instalațiile colorate, cea mai mare atracție este pomul de Crăciun, care anul acesta este realizat  într-o nouă abordare suprarealistă care combină tradiția, modernitatea și durabilitatea. Acesta este realizat în formă conică, amenajat lângă Clopotnița Bisericii Sf. Ioan fiind proiectat în așa fel încât să fie admirat în siguranță de la distanță.

Tradiție și inovație

Anul acesta cei din Vilnius pentru bradul de Crăciun au realizat o îmbinare modernă de 24 de metri înălțime înconjurată de 6 000 de ramuri de brad parfumate, decorate cu ajutorul a 4 km de lumini de Crăciun care își modifică la un interval de timp culoarea. Pentru a imbogăți frumusețea acestui brad s-au mai adăugat și 800 de ornamente, 150 de mp de instalație strălucitoare într-o singură culoare și oglinzi. În exterior, instalația este amplasată într-o structură alcătuită din panouri iar cu ajutorul oglinzilor se creează impresia unei suprafețe mai mari decorate.

În timp ce fațada este modernă, interiorul este format dintr-un cadrul metalic care dezvăluie un brad format prin îmbinarea ramurilor de molid adunate din copaci căzuți din pădurile din apropiere.

De fiecare dată, pomii de Crăciun din Vilnius ne surprind cu abordări inetide datorită temelor și aspectului lor original precum și decorațiunilor și atmosferei unice. De aceea, acesta reprezintă un simbol pentru capitala europeană, ce poate fi admirat din 28 noiembrie 2020 până pe 7 ianuarie 2021.

 Noi cei de la Repaus.ro credem cu tărie că emblema Crăciunului din Vilnius trebuie să păstreze tradiția și să câștige și anul acesta titlul “De cel mai frumos brad de Crăciun din lume”.

Sursă: europeanbestdestinations.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *