Kaavan, denumit „cel mai singuratic elefant din lume”, a ajuns în Cambodia cu ajutorul lui Cher, prietena lui celebră. Istoria elefantului începe în anul 1980 când a fost dăruit Pakistanului de către Sri Lanka la vârsta de un an. Acesta a fost crescut într-o grădină zoologică care nu era calificată pentru a găzdui un animal cu o asemenea inteligență emoțională.

Kaavan a îndurat o viață plină de singurătate și nedreptăți, fiind supus să amuze publicul pentru bani timp de 36 de ani. Animalul a avut un singur prieten în grădina zoologică, care a murit in 2012, lăsându-l pe Kaavan singur timp de 8 ani.

Sursă poză: unsplash.com

În momentul în care povestea elefantului a fost cunoscută publicului pe Twitter, cântăreața Cher s-a implicat direct în această cauză împreună cu Mark Cowne, un om dedicat vieții sălbatice. Mark a reușit până acum să salveze 300 de elefanți de la o viață nedemnă.„Sunt foarte fericită pentru Kavaan…în sfârșit va trăi ca un elefant, nu ca un prizonier” adaugă Cher.

Transportarea unui elefant în vârstă de 36 de ani nu este un lucru tocmai ușor, iar situația este cu atât mai dificilă în mijlocul unei pandemii. Însă, aceștia au făcut toate demersurile necesare pentru a-l transporta pe Kaavan în Cambodia unde va trăi înconjurat de alte animale și multe hectare de explorat.

Povestea lui Kavaan va apărea într-un documentar anul viitor, iar Cher spune că i-ar plăcea să viziteze din nou elefantul în câțiva ani.

Surse: mymodernmet.com, cbs.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *