Din cauza climei aride, a temperaturilor medii de 42 °C și a aerulului uscat și înnecăcios Australia va fi mereu predispusă incendiilor. Incendiile de vegetație nu reprezintă o noutate pentru poporul australian, însă nimeni nu se aștepta ca focurile ce au cuprins întregul continent să aibă o intensitate și răspândire atât de mare, relatându-se că la sfârșitul anului 2019 și începutul anului 2020 s-au înregistrat cele mai mari temperature din ultimii 100 de ani. Focurile din acea perioadă au provocat pagube majore ale statului australian în care peste 20 de persoane au fost ucise, sute de case distruse, milioane de hectare de teren și păduri nimicite și aproximativ jumătate de million de animale răpuse de flăcări.

Sursă: David Clode – Unsplash

1. Plouă!

Odată cu trecerea timpului lucrurile au început să recidiveze și să se întoarcă cât de cât la normal dacă am putea spune acest lucru. Bucuria a fost și mai mare atunci când la începutul primăverii a apărut și o clipă de liștite, un moment de respiro, pentru prima dată după toate evenimentele sumbre trăite, după 18 luni, A PLOUAT.

Localnicii zonei New South Wales au avut parte de un cadou fiind surprinși cu o ploaie torențială numai bună pentru fermele lor și pădurile din împrejurimi. Un fermier local și-a surprins încântarea printr-un videoclip din momentul în care a început ploaia în ferma sa.

2. Armata australiană hrănește puii de koala

Lumea ar fi mai bună dacă ne-am dedica timp salvării naturii și dacă am comunica mai eficient unul cu celălalt. Un exemplu demn de urmat este acela al armatei australiene care după toate tragediile întâmplate pe întinsul continent și-au unit forțele și au contribuit la salvarea naturii și biodiversității. Armata a vizitat parcul Cleland Wildlife din Australia de Sud pentru a supraveghea și hrăni miile de urși koala care au rămas fără adăpost.


3. Mii de morcovi și cartofi dulci au fost împărțiți prin păduri pentru animale

Printr-un efort de a sprijini viața sălbatică afectată, în sud-estul țării s-au aruncat de-a lungul pădurilor peste 4.000 de kilograme de legume, cum ar fi cartofii dulci și morcovii, pentru wallabii de rocă cu coadă periată, pe cale de dispariție. Protejarea wallaby-ului în Australia este crucială, deoarece majoritatea celor 15 specii sunt pe cale de dispariție. Acest ajutor reprezintă cea mai mare și răspândită manifestare a activității umane pentru a sprijini refacerea speciilor de wallabii ce a avut loc în sud-estul Australiei.

4. Pădurile australiene au început să se renegereze

Incendiile sunt o apariție naturală în locuri precum Australia, dar nu la scara și intensitatea pe care le-am văzut în ultimele luni. Vestea bună este că zonele care nu au fost suficient de distruse se vor regenera în mod natural.

Zonele care au fost cuprinse în întregime de flăcări vor fi replantate manual de către localnici, armată și de biologi. Eforturile de împădurire ajută vegetația și în același timp îmbunătățește calitatea solului prevenind eroziunea și controlând speciile invazive – care pot fi deosebit de agresive după incendiile forestiere. De asemenea, refacerea habitatelor și faunei sălbatice ajută la rezistența schimbărilor climatice, ceea ce este esențial deoarece zonele respective sunt considerate zone roșii predispuse.

Toate gândurile noastre se îndreaptă către Australia și credem cu tărie că poate exista o perspectivă pozitivă asupra oricărei situații. Suntem convinși că, datorită bunătății și sprijinului oferit pădurilor și faunei australiene acestea se vor reface în întregime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *