sursa: https://unsplash.com/photos/6QaraG8r3Xg

Compania Edge Innovation a creat un delfin artificial realist.

Scopul lor este să aducă un înlocuitor al delfinilor în filme și parcuri acvatice. Atunci când a fost testat cu un public adevărat, oamenii nu au putut să facă diferența dintre robot și animal.

Delfinul artificial este controlat exclusiv de oameni, dar poate interacționa la fel ca animalul după care a fost proiectat.

Grupul pentru apărarea drepturilor animalelor, PETA, susține acest proiect, ba chiar au organizat un eveniment cu prototipul delfinului robotic.

Sursa: Unsplash

Costul pentru un astfel de robot va fi de aproximativ 26.3 milioane de dolari, adică de 4 ori costul unui delfin viu. Cei de la Edge susțin că prețul este justificabil, deoarece costul de întreținere și durata de viață sunt invers proporționale.

Delfinii artificiali nu au nevoie de temperatură constantă în acvariu, nu mănâncă și au durata de viață de aproximativ 30-50 de ani. Un delfin adevărat trăiește maxim 20 de ani în captivitate.

Această invenție are potențialul să facă lumea un loc mai bun, prin protejarea faunei din circuri, parcuri acvatice, filme și alte activități care includ animale vii.

Sursă: Echowatch

Sursa: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *