Noul device nu este tocmai o turbină. Este un nano-generator construit din 2 fâșii de plastic într-un tub care flutură împreuna în momentul în care există flux de aer.

Procesul este asemănător efectului pe care îl produce un balon frecat de firele de păr, cele 2 fâșii de plastic se încarcă energetic. Însă, acest efect nu-ți va face părul să se ridice. Fenomentul se numește efectul triboelectric.

Sursa poza: unsplash.com

„Poți colecta briza din viata de zi cu zi„, spune autorul Ya Yang de la Institutul Beijing de Nanoenergie și Nanosisteme, Academia Chineză de Științe. „Odată am atașat nano-generatorul pe brațul unei persoane, iar mișcarea de legănare pe care o făcea acesta a fost de ajuns cât să genereze energie.”


„Intenția noastră nu este de a înlocui tehnologia eoliană deja existentă. Scopul nostru este de a rezolva problemele pe care tehnologia eoliană tradițională nu le poate rezolva”, spune Yang. „Față de turbinele eoliene care folosesc magneți si materiale cu cost fix, noi putem alege materiale cu un buget mult mai mic pentru aceste generatoare.”

Sursa poza: unsplash.com

„Sper să putem mări acest device pentru a produce 1000 W pentru a putea concura cu tehnologia eoliană tradițională.”

Pe viitor, Yang și colegii săi ar vrea să folosească device-ul și pentru telefoane, pentru a oferi putere eoliană durabilă.

Surse: Guardian News, Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *